Keď je škola hrou

      ...si vyskúšali žiaci 4.A, keď navštívili technicko-vzdelávacie centrum v Slovenskom technickom múzeu v Košiciach. V priestoroch múzea na dvoch podlažiach je inštalovaná výstava, kde sa nič neprednáša, nič sa nemusí, robí každý návštevník len to, čo ho baví. Dokonca nikoho nebudú trestať, ak niečo pokazí. Ak na prvý pokus návštevník nevie o čo ide, prečíta si to na paneli, ktorý patrí ku každému hlavolamu či hre.
Kliknutím zväčšiť fotografiu Kliknutím zväčšiť fotografiu
      Naši žiaci bez poučiek, len obyčajnou hrou pochopili mnoho vecí, ktoré sa práve učíme na prírodovede či obohatení. Vedia, na akom princípe nastáva premena elektrickej energie na iné typy energií, vedia už, čo dokáže zrkadlo pri fyzikálnych javoch, ako sa pohybujú kozmické telesá, pochopili princíp výroby solárnej energie, vyrábali „vlastnonožne“ aj „vlastnoručne“ elektrinu, využívali vzduch vysávača na zábavu s loptičkou, riešili všakovaké hlavolamy, tangram aj prepadávajúce predmety a dokonca niektorí boli o hlavu kratší.
Kliknutím zväčšiť fotografiu Kliknutím zväčšiť fotografiu
Kliknutím zväčšiť fotografiu Kliknutím zväčšiť fotografiu
      Toto je len veľmi málo z toho, čo sme v Košiciach zažili a odporúčame všetkým žiakom školy deň, keď budú môcť budovu školy vymeniť za technické múzeum.

Mgr. Helena Botková