Kukučínova literárna Revúca 2013

      V jarných mesiacoch Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vyhlásilo 11. ročník celoslovenskej súťaže pre žiakov 8. a 9. ročníkov ZŠ KUKUČÍNOVA LITERÁRNA REVÚCA. Organizátorom súťaže už tradične bolo Prvé slovenské literárne gymnázium v Revúcej. Do tejto literárnej súťaže v kategóriách publicistiky, poézie a prózy sa zapojili aj žiaci zo Základnej školy Hrnčiarskej 13 v Humennom a obstáli veľmi dobre.
      Poéziu a prózu hodnotili PhDr. Milan GONDA zo Slovenského literárneho ústavu Matice Slovenskej v Martine a Mgr. Marian LACKO, učiteľ literárnej teórie na Prvom slovenskom literárnom gymnáziu v Revúcej.
Kliknutím zväčšiť fotografiu Kliknutím zväčšiť fotografiu Kliknutím zväčšiť fotografiu
      Úroveň prózy bola v tomto neobyčajne vysoká. Ako napísal pán Lacko, okrem kvantity bola v tomto ročníku aj ozaj veľmi slušná kvalita súťažných prác. Práve preto sme radi, že sa v kategórii próza v krásnom bronzovom pásme umiestnil náš Peter Belcák, žiak ôsmeho ročníka.
      Aj v poézii v tomto roku bola podľa poroty pomerne vysoká kvalita. Aj napriek tomu sme aj v tejto kategórii získali pekné ocenenia. V bronzovom pásme sa umiestnili žiačky deviateho ročníka - Alžbeta Susová a Saskia Marcinová.
      Všetkým výhercom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalšej literárnej tvorbe.

Nikoleta Bilšáková
Mladý redaktor