1. a 3. miesto na krajskom kole olympiády v anglickom jazyku

      V pondelok 10. februára sa v priestoroch základnej školy na Bajkalskej ulici v Prešove uskutočnilo krajské kolo 24. ročníka olympiády v anglickom jazyku. Už niekoľko rokov po sebe v ňom máva zastúpenie aj ZŠ Hrnčiarska 13 a inak tomu nebolo ani teraz.
      S pevným odhodlaním popasovať sa o čo najlepšie umiestnenie šli do tejto súťaže až dvaja naši žiaci – Peter Belcák v kategórii 1B (žiaci 8. a 9. ročníka) a Jakub Martin v kategórii 1C (anglofónni žiaci). Obaja sú spolužiakmi v triede pre mimoriadne nadané deti a obaja našu školu veľmi úspešne reprezentovali aj pred rokom. Oproti minulému ročníku sa ich konečné postavenie ešte viac zlepšilo, veď posúďte sami.
Kliknutím zväčšiť fotografiu Kliknutím zväčšiť fotografiu
      Peter Belcák sa po minuloročnom piatom mieste tentokrát umiestnil na „medailovej pozícii“ a svojím krásnym tretím miestom, ktorým mimochodom len tesne zaostal za oboma súpermi pred sebou, nám urobil obrovskú radosť. Tá nebola o nič menšia v prípade Jakuba Martina, ktorý po minuloročnej skúsenosti, kedy ho od víťazstva delili doslova len desatinky bodu, tentokrát nenechal nič na náhodu a stal sa víťazom. Prvenstvom si teda zabezpečil účasť na aprílovom celoštátnom kole, ktoré sa uskutoční v našom hlavnom meste.
      Obom našim chlapcom zo srdca blahoželáme a Jakubovi budeme v Bratislave silno držať prsty a veriť, že svoje kvality a zručnosti naplno predvedie aj tam.

Mgr. Miroslav Selecký