Na súťaži Európa v škole sme opäť bodovali

      Žiaci Základnej školy Hrnčiarska 13 v Humennom si z obvodného kola medzinárodnej súťaže Európa v škole odniesli najviac ocenení spomedzi všetkých základných škôl okresu Humenné. Spolu si odniesli 8 diplomov - 5 cien s postupom do celoslovenského kola a 3 čestné uznania.
      60. ročník medzinárodnej súťaže Európa v škole v školskom roku 2012 /2013 sa niesol v duchu motta EURÓPA OBČANOM - OBČANIA EURÓPE: "Súdržnosť Európy závisí od schopností a želania každého z nás poznať seba samého, naučiť sa porozumieť iným a diskutovať s nimi o veciach verejných."
Kliknutím zväčšiť fotografiu Kliknutím zväčšiť fotografiu Kliknutím zväčšiť fotografiu
      Témy sprevádzajúce tento ročník súťaže dávali žiakom základných a umeleckých škôl možnosť zamyslieť sa nad významom súdržnosti a porozumenia medzi ľuďmi, nad vlastnom existenciou, a tiež nad vlastnými víziami o Európe, ktoré im umožnili naplno sa zahĺbiť do ríše fantázie. A že naši žiaci mali ozaj záujem vyjadriť sa k tejto téme svedčí množstvo prihlásených literárnych a výtvarných prác. Do literárnej časti bolo zaslaných spolu 45 literárnych prác zo 6 základných škôl okresu Humenné. Do výtvarnej časti bolo zaslaných spolu 52 výtvarných prác zo 7 základných škôl okresu Humenné.
Výsledky výtvarnej časti:

Kategória 2: ZŠ (10 - 12 roční)

  • Cena a postup do celoslovenského kola: Natália Capová
  • Čestné uznanie: Pavlína Šompľáková

Kategória 3: ZŠ (13 - 15 roční)

  • Čestné uznanie: Alexandra Bednárová, Saskia Marcinová

Výsledky literárnej časti:

Kategória 2: ZŠ (10 - 12 roční)

  • Cena a postup do celoslovenského kola: Diana Mundíková, Viktor Pavlík

Kategória 3: ZŠ (13 - 15 roční)

  • Cena a postup do celoslovenského kola: Viktória Onderková, Jakub Überlauer
      Všetkým úspešným žiakom prajeme veľa ďalších úspechov v umeleckej tvorbe a postupujúcim držíme palce v celoslovenskom kole! Veď za ich úspechmi je záujem o umenie a dlhodobá práca. Blahoželáme!

Mgr. Jitka Fiľová