Európa v škole

     61. ročník medzinárodnej súťaže Európa v škole, organizovaný pod záštitou rady Európy, Európskeho parlamentu, Európskej komisie ako aj Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, sa niesol v tomto školskom roku v duchu Európskeho roka zosúladenia pracovného a rodinného života. Žiaci základných, stredných či umeleckých škôl mali možnosť formou umeleckého diela odpovedať na otázku:

AKO CHCEME ŽIŤ V EURÓPE?

     Do výtvarnej časti súťaže sa už tradične zapojila aj naša škola. Nádejní výtvarníci sa v obvodnom kole medzinárodnej súťaže Európa v škole opäť umiestnili na pekných miestach. Naša škola patrí už dlhodobo na tejto súťaži medzi najúspešnejšie. Ani v tomto roku to nebolo inak. Aj keď odborná porota v tomto školskom roku podľa pokynov udelila menej ocenení, my sme si predsa len 2 odniesli. A hneď prvé miesta!
1. kategória ZŠ /6 - 9 rokov/: 3. kategória ZŠ /13 - 15 rokov/:
  • 1. miesto: Šimon Astrab
  • 1. miesto: Paulína Šompľáková
  •      Aj do literárnej časti súťaže sa zapojili žiaci našej školy. A aj keď ocenení v tomto školskom roku podľa pokynov udelila pomenej, predsa sme si jedno odniesli aj my. Presnejšie naša talentovaná Paulínka Šompľáková si odniesla prvenstvo nielen vo výtvarnej časti súťaže, ale aj v tej literárnej. Paulínka už má za sebou viacero umeleckých úspechov, preto jej prajeme, aby svoj talent naďalej úspešne rozvíjala.
         Obom víťazom blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov v umeleckej tvorbe. Veď za ich úspechmi sa skrýva záujem o umenie a dlhodobá práca!

    Text: Mgr. Jitka Fiľová